opdrachtgever

particulier
status

opgeleverd 2016

programma
wonen

120m2

aannemer
in eigen beheer
fotografie
Marcel van der Burg

049 renovatie penthouse aan zee

Op een unieke plek in de duinen aan de monding van het Noordzeekanaal ligt dit appartementencomplex, waarin het penthouses is gelegen waarvoor wij een ontwerp hebben gemaakt voor een complete renovatie. Oorspronkelijk is het casco ontworpen als 2 kleinere appartementen. Later zijn deze samengevoegd, maar de dominante draagstructuur is gebleven. Door te kiezen voor 2 functionele kernen met schuifwanden is er een ruimtelijke indeling ontstaan waarbij vollop kan worden genoten van uitzicht naar beide zijden van het complex. De zee in het westen en de jachthaven in het oosten. Het gevolg is een zeer licht en ruimtelijk appartement waarbij niet wordt ingeleverd op gebruiksgemak.